Sugar, thyme and lavender scrub

 

Ik ben dol op scrubs. Je huid echt kunnen voelen is een unieke sensatie. Je voelt als het ware de dode huidcellen van je afvallen, je nieuwe huid kan weer volop ademen en als beloning krijg je een zachte en gezonde look en glow op je vel. Scrubs doen me altijd denken aan een saunabezoek. Daar krijg je grof zeezout om je huid voor te bereiden op de hitte die je huid diep doet transpireren en zo je cellen opent, afvalstoffen afdrijft alsook de dode huidcellen en bacteriën doet verdwijnen.

Voor deze scrub ben ik weer mijn kruidentuin ingetrokken en vond de combinatie van tijm en lavendel ideaal. Deze twee kruiden geuren heerlijk en hebben uiteraard ook een geneeskrachtige werking. Tijm werkt ontsmettend, het voorkomt ontstekingen en schimmelvorming. Lavendel heeft zoveel goede eigenschappen en kan op veel verschillende manieren worden gebruikt gaande van muggenafweersysteem (druppel een beetje lavendelolie op je kussen) tot het verminderen van haarschilfertjes(meng enkele druppels in je laatste spoelwater). Bij allergische reacties op de huid helpt lavendel deze tegen te gaan. Het ontspant en brengt rust aan je lichaam en huid. Ik kan nog even doorgaan over de geweldige eigenschappen van lavendel maar daar kom ik later uitgebreider op terug.

Voor deze scrub voeg ik als extraatje ook nog enkele druppels etherische lavendelolie toe om zo nog een intensere geur en effect te bekomen. De olie geeft smeuïgheid aan de scrub, het moet uiteraard een beetje glijden op de huid.

Wat heb je nodig:

200 gr suiker

verse tijm en lavendel

half theelepeltje honing (om de scrub langer te bewaren ook al doet de suiker hier het meeste werk)

een eetlepel shea butter

4 druppels lavendelolie
Alles samenvoegen in een cutter en mixen maar.

Je huid voelt als herboren aan en ademt blijdschap.

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *